• Sedmi Eko fest


  Zelena omladina Srbije vas poziva na sedmi Eko Fest. Festival će se održati 13-og i 14-og novembra 2015. u Magacinu, Kraljevića Marka 4 i Društvenom centru Oktobar, Strahinjića Bana 33/21.

  PETAK / 13. NOVEMBAR / 18-20Č /MAGACIN U KRALJEVIĆA MARKA

  Prvog dana Eko festa očekuje nas tribina sa tematikom klimatske politike na globalnom i lokalnom nivou i mesto Srbije u njima. Na tribini će govoriti:
  - Đorđe Samardžija, Jedan stepen Srbija
  - Violeta Jovanov Peštanac, Zeleni Srbije
  - Predrag Momčilović, Zelena omladina Srbije
  Tribinu će moderirati Natalija Gojak iz Zelene omladine Srbije.

  SUBOTA / 14. NOVEMBAR / 18-21Č /DRUŠTVENI CENTAR OKTOBAR

  Drugi dan će proći u znaku programa “Klimatske promene i alternative”, gde ćemo kroz filmove i diskusije pojasniti problematiku klimatskih promena ali i otvoriti pitanja poput klimatskog aktivizma i mogućnosti pojedinca da se prikljči borbi protiv klimatskih promena.
  - Burning Question 2010 (52min)
  18:00č
  Film koji će nas vratiti kroz vreme i pokazati šta se dešavalo u pošlosti sa izmenama klime i koje nas opasnosti očekuju. Film takođe pojašnjava zašto se stvorio jaz u izveštavanju i prenošenju poruke između medija, klimatologa, klimatskih aktivista i većinskog dela populacije i kome ta situacija odgovara.
  - Disruption: Climate Change 2014 (53min)
  19:30č

  Kao prvu generaciju koja već oseća posledice klimatskih promena film nas podseća na našu istorisku odgovornost da hitno počnemo da delujemo i sprečimo, umanjimo efekte klimatskih promena.
  *Svi filmovi će biti puštani na originalnom jeziku sa engleskim titlom.

  **Ulaz na sve aktivnosti je besplatan.