• Ruski carski balet sa izuzetnom predstavom iz “zlatnog fonda”


    Svetski poznata trupa ruskog carskog baleta će oduševiti beogradsku publiku sa predstavom iz Zlatnog fonda ove fine umetnosti.U Sava Centru 09-og juna će na simboličan način biti predstavljena postavka trupe „Labudovo jezero“ „Labudovo jezero“ je predstava kojoj nije potrebno posebno predstavljanje-to je najpoznatiji balet koji očarava publiku širom sveta svojom izuzetnom muzikom, dinamičnim i ekstremnim emocijama.U ulozi Odete i princa Zigfrida, beogradska publika će imati priliku da vidi primabalerinu Carskog ruskog baleta Linu Ševeljovu i njenog partnera Narimana Bekzhanova.Raskošne dekoracije i izuzetni kostimi su dodatna garancija za nezaboravno iskustvo,kao i zaštitni znak svih predstva najpoznatije privatne baletske kompanije u svetu.

    Carski ruski balet je osnovan 1994 god. na incijativu legendarne balerine Maje Pliseckaje.Ime grupe je u znak sećanja na carsku porodicu,koja je imala veliki uticaj na razvoj ruske kulture uključujući i stvaranje Boljšoj i Marinskog teatra, gde je rođena i rasla slava ruskog baleta.

    Umetnici od samog početka rade sa profesorima-pedagozima najviše klase. Direktor tima Tarnada Gediminas nije samo umetnik sa neverovatnim temperamentom i fenomenalnom scenskom harizmom ,već i pedagog po zanimanju.To je jedini privatni balet koji i pored svih teškoća tokom „perestrojke“, ne samo preživeo već postao poznat širom sveta.Predstave ruskog carskog baleta su zapisane u „Zlatnom fondu“ svetske baletske umetnosti. Carski ruski balet je oličenje jedinstva i integriteta ruske baletske škole, tradicije i kontinuiteta koji se prenosi iz genercije u generaciju.Na njega ne mogu uticati ni vreme ni mesto, odajući osećaj pravog kreativnog carstva.

    „Labudovo jezero“ će biti predstavljeno publici 09-og juna,sa početkom 20:00 u Sava centru u Beogradu.Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na www.eventim.rs po cenama od 2200din, 2800din i 3300din.