• Program svečane predaje Zabavišta "Bobita" u Molu
    Novi Sad/Mol, 16. mart 2016.
    – Na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene, ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ''Čika Jova Zmaj'' iz Ade realizovala je projekat, za koji je po ovom konkursu dobila 5.166.639,50 dinara i to za objekat u Molu.

    Tim povodom, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković obišao je danas ovu ustanovu i razgovarao sa predsednikom opštine Ada Zoltanom Bilickim i direktorkom Natašom Popov.

    Na objektu u Molu, površine 368,85 kvadratnih metara izvršena je sanacija, a izvedeni radovi su ovom objektu od energetskog razreda klase E, obezbedili energetski razred C. Radovi izvršeni na objektu podrazumevali su demontažu fasadnih ploča na prizemnom starom objektu koje su izrađene od azbest cementnog materijala, zamenjen je krovni pokrivač na oba objekta (starom i novom) koji su takođe izrađeni od azbest cementnog materijala (salonit ploče). Izvršena je i zamena drvene fasadne stolarije sa PVC profilima, kao i termoizolacija fasadnih zidova i tavanice.

    Na osnovu projektno-tehničke dokumentacije sledi da procentualno smanjenje godišnje potrebe za grejanjem nakon sanacije treba da iznosi oko 49%. Projektovana godišnja ušteda na osnovu manje potrošnje prirodnog gasa je reda veličine 175.000,00 do 210.000,00 dinara. Takođe, očekuje se i značajno smanjenje emisije ugljen dioksida u atmosferu.