• Posle tri meseca počelo uništavanje medicinskog otpada u Prijepolju

    Regionalni centar za tretman medicinskog otpada u Prijepolju koji se nalazi u okviru bolnice u ovom mestu, posle tri meseca prekida počeo je ponovo sa radom 1. decembra.

    - Medicinski otpad se već duže vreme gomila u dvorištu Opšte bolnice i Doma zdravlja usled nedostatka kvalifikovanog osoblja, a kese sa njim leže u krugu ovih zdravstvenih ustanova - rekao je dr Branko Gojaković direktor prijepoljske Opšte bolnice.

    Naime, prema rečima dr Gojakovića pre nekoliko meseci zaposlena su dva radnika na određeno vreme iz Priboja, koji su obučeni u užičkom ZC za rad sa medicinskim otpadom, ali su oni odmah nakon toga otišli na bolovanje. - Cela tri meseca oni nisu radili, a medicinski otpad se gomilao u dvorištu jer dolazi i iz drugih medicinskih ustanova kao što su Nova Varoš, Priboj i Sjenica - kaže dr Gojaković i dodaje da je zbog toga morao da obustavi prijem ovog materijala iz drugih opština. Dr Gojaković ka že da je jedan radnik konačno došao sa bolovanja i počeo sa radom, a da će drugi početi da radi u ponedeljak, ali da se gomila još uvek nije smanjila jer su to tromesečne zalihe, a medicinski otpad iz susedne tri opštine ponovo je počeo da pristiže. On očekuje da će se rezultati uništavanja ovog otpada videti tek za mesec dana jer je tromesečna pauza napravila ovaj problem.

    - Medicinskoi otpad (igle, špricevi, reagensi, filmovi od rendgen aparata...) od ponedeljka 7. decembra biće tretiran u dve smene - tvrdi direktor prijepoljske bolnice dr Gojaković.

    Izvor: e-kapija