• Podela kanti za reciklabilni otpad obrazovnim ustanovama


    Beograd, 9. januar 2015. godine – Cekopak i JKP “Gradska čistoća” su 05.01.2015. godine vrtiću „1001 radost“ koji se nalazi u sklopu P.U. "Čika Jova Zmaj" na GO Voždovac, dostavile 12 kanti i 39 dodatnih specijalizovanih sudova za odlaganje reciklabilnog otpada.

    Uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, GO Voždovac i Grada Beograda, započeta je edukativna, ali i korisna akcija u službi reciklaže, koja će se tokom godine širiti i na druge gradske opštine kako bi se obuhvatilo što više obrazovnih ustanova na teritoriji grada. Cilj akcije je kako razvoj reciklaže tako i podizanje svesti najmlađih sugrađana o njenoj važnosti.

    Cilj akcije je da se ove godine pored osnovnih škola u sistem prikupljanja reciklabilnog otpada uključe i predškolske ustanove ali i vrtići. Edukacija je vrlo važna za razvoj reciklaže, a navike koje se stiču takoreći od malih nogu prate nas kroz ceo život i zato je važno reciklažu približiti i najmlađima. Želimo da im pokažemo da otpad nije samo smeće, već da se njegovim pravilnim rukovođenjem on ponovo može iskoristiti, a tako čuvati naša životna sredina i štedeti prirodni resursi.