• U petak 26.juna počinje Goranski Eko-Kamp “Letnja pustolovina”
    26.juna - 02. jula 2015., Ekološki centar Radulovački -prvi termin-

  •  

  • Ove godine Goranski Eko-Kamp „Letnja pustolovina“ se održava sedamnaestu godinu zaredom u dva termina, prvi termin je od 26. juna do 02. jula, dok je drugi termin od 12. do 18.jula 2015. godine. Na kampu učestvuju učenici iz novosadskih osnovnih škola kao i deca iz drugih gradova Vojvodine. Ovaj kamp je podržao Grad Novi Sad – Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

    Kamp je namenjen učenicima 5. i 6 razreda iz svih osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada i sa područja Vojvodine, koja vole prirodu i koja su tokom školske godine pokazivala veliku zainteresovanost za predmet Biologije, ali se program ovog predmeta nadopunjuje ambijentalnim učenjem, interaktivnim predavanjima, ekološkim, aranžerskim, istraživačkim i kreativnim radionicama.

    Polaznici kampa će se kroz vesele igrice saradnje i upoznavanja, prošetati centrom, posetiti Vidikovac i obići zanimljive muzeje u njemu. Učestvovaće u radionicama u Dvorskoj bašti, gde će upoznati biljne vrste koje tu žive, probudiće svoja čula na Stražilovu, otvoriće srca na Dunavu. Takmičiće se na sportskim terenima i ići u potragu za skrivenim blagom. Boraveći u prirodi učesnici se upoznaju sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočavaju njenu lepotu i raznovrsnost. Kamp je upotpunjen svakodnevnim izletima: Stražilovo, Dvorska bašta, Vidikovac, Dunav, Koviljsko-petrovaradinski rit kao i poseta kulturnim znamenitostima Sremskih Karlovaca.