• Počinje Goranski Eko-Kamp "Karlovačka pustolovina"
    Od 3. do 9. jula 2016. godine održaće se Goranski eko-kamp „Karlovačka pustolovina“ u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Na kampu učestvuju polaznici uzrasta 14-15 godina, koji su uglavnom ranije već učestvovali na Goranskim kampovima za mlađe uzraste.

    Na ovom kampu akcenat se stavlja na boravak u prirodi (Stražilovo, Karlovci, Dunav…), sportske aktivnosti (vožnja bicikla, penjanje na veštačku stenu, zip line vožnja kanua, jutarnje vežbe, razne sportske aktivnosti na terenima…), životne veštine (prva pomoć, samoodbrana, zdrava ishrana, preživljavanje u prirodi…), druženje (žurke, muzika, ljubav…)…

    Polaznici kampa će se kroz igre saradnje i upoznavanja, prošetati centrom, posetiti Vidikovac, učestvovati u radionicama u Dvorskoj bašti, na Stražilovu i na Dunavu. Takmičiće se na sportskim terenima i ići u potragu za skrivenim blagom. Kamp je upotpunjen svakodnevnim izletima: Stražilovo, Dvorska bašta, Vidikovac, Dunav, Koviljsko-petrovaradinski rit, a posebna atrakcija će biti postavljanje šatora i noćenje pod vedrim nebom u Eko kampu na Stražilovu.