• Otvoren konkurs za inovativne ekološke projekte „Zelene ideje“
  Četvrtu godinu zaredom Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom organizuju Nacionalni forum za zelene ideje. Pridružite se predstavljanju novog kruga konkursa i saznajte više o projektima koje su realizovali prošlogodišnji pobednici,

  7. aprila 2016. godine,
  od 11 do 13 časova,
  u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanovića 4, Beograd.


  U ime Trag fondacije prisutnima će se obratiti izvršna direktorka Biljana Dakić ĐorĎević, kao i Vladimir Todorović iz Erste Banke koji će predstaviti ideju i koncept programa. Dejan Mitić u ime Udruženja za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, predstaviće meĎunarodni ekološki kamp za mlade „Treehouse camp” pokrenut revitalizovanjem objekata u okviru izletišta Kamenički vis u blizini Niša. Kamp je pokrenut zahvaljujući trećoj nagradi na prošlogodišnjem Nacionalnom i prvoj nagradi osvojenoj na regionalnom forumu „Filantropija za zelene ideje”.

  Namera ovog konkursa je podsticanje i podrška pojedincima, udruženjima i malim preduzećima da razviju inovativne preduzetničke ideje sa potencijalom održivosti. Najviše će biti vrednovane ideje koje ravnomerno obuhvataju sve elemente održivog razvoja, odnosno koje pored finansijske održivosti, imaju i značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj na zajednicu, a prednost će imati projekti koji se oslanjaju na korišćenje lokalnih resursa.

  Tri ideje koje budu ocenjene kao najznačajnije od strane Selekcionog odbora biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Pored nagrade na Nacionalnom forumu, tri nagraĎene ideje učestvovaće u julu 2016. godine na regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) u Srbiji, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

  Konkurs je otvoren od 7. aprila do 2. maja 2016. godine.

  Za više informacija posetite sajt Trag fondacije www.tragfondacija.org ili kontaktirajte Nebojšu Mićića,
  mob: 060 70 71 032, e-mail: nebojsa_micic@eg.rs.