• Otvoren deveti konkurs nagrade VIRTUS - Nagrada za one koji brinu  Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID, raspisuje deveti konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju 10. septembra 2015. godine. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu.

  Rok za prijem prijava je 16. oktobar 2015. godine.


  VIRTUS nagrada, ustanovljena je 2007. godine, kao prva i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji kojom se društveno odgovorno poslovanje promoviše kao sastavni deo održivog razvoja kompanija. Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima, ali i pojedincima koji su tokom 2014. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva. Od prethodne godine konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Ova kategorija uvedena je jer želimo da istaknemo važnu ulogu individualnih darodavaca koji dugoročno podržavaju inicijative za opšte dobro i/ili organizacije civilnog društva u svojim zajednicama.

  Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije. „U poslednjih nekoliko godina sve je više građana i građanki Srbije koji se lično uključuju u inicijative za unapređenje zajednica u kojima žive ili pružaju podršku akcijama za pomoć sugrađanima u nevolji. Inspirisani ovim pojedincima i pojedinkama, na prethodnom konkursu prvi put smo dodelili nagradu za individualni doprinos filantropiji – kako bismo odali priznanje svima njima, ali i kako bismo motivisali još veći broj naših sugrađana/sugrađanki da se ubuduće još više uključe u aktivnosti za opšte dobro. Odziv javnosti i reakcija na ovu nagradu i prvu dobitnicu bili su iznad svih naših očekivanja, pa se nadamo da ćemo i ove godine imati veliki broj kandidata, kako u ovoj, tako i u svim drugim kategorijama“, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije u Trag fondaciji.

  VIRTUS nagrada za 2015. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:


  Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
  Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  Nagrada za malo i srednje preduzeće
  Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
  Nagrada za individualni doprinos filantropiji

  Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, krajem januara 2016. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga. Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade. Fotografije sa dodele nagrade VIRTUS za 2014. godinu možete pogledati ovde.

  Kontakt za dodatne informacije:
  Miša Stojiljković, PR VIRTUS nagrade
  tel. 064 155 84 39, e-mail: virtuspr@tragfondacija.org