• Novi kontejneri na meti nesavesnih građana
    Vrbas, 15.11.2016 - Za manje od 15 dana otkako je postavljeno 20 novih plastičnih kontejnera u Bloku Vasilj Koprivica u Vrbasu, nesavesni građani su uspeli čak dva da zapale. Od kontejnera su ostali samo gumeni točkovi.

    „Probudio me je neprijatan miris oko četiri sata ujutru. Prišao sam prozoru i video da gori vatra. Pozvao sam vatrogasce, ali oni su već bili obavešteni o tome i gasili plamen. Ovo nije prvi put da neko pali kontejnere u komšiluku. Kod nas ništa ne može dugo da se zadrži, pa čak ni kante za bacanje smeća“, kaže stanar Bloka B.R.

    Na ovaj način, pričaju meštani, narušena je bezbednost svih, a posebno dece koja se igraju na obližnjem igralištu.

    „U dogovoru s lokalnom samoupravom, ekipe JKP „Komunalac“ postavile su pre manje od pola meseca u ovom delu grada nove posude zapremine 1100 litara. Paljenjem dva kontejera, uništeno je 10 odsto komunalne opreme u Bloku Vasilj Koprivica. Počinioci su isti toliki procenat stanara ovih zgrada uskratili za bezbedno odlaganje otpada“, kaže rukovodilac PJ „Čistoća“ Alen Bulajić i dodaje da je za svaki kontejner lokalna samouprava izdvojila po 30.000 dinara.

    O ovom slučaju obavešteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povratak na početnu stranu