• Napredna obuka za Eko edukatore "Zelena strana grada"  16-18.09.2016.


  Pokret gorana Novog Sada organizuje naprednu obuku za Eko edukatore "Zelena strana grada", od 16. septembra do 18. septembra 2016. godine u Novom Sadu, sa ciljem unapređenja kompetencija 20 mladih koji već imaju određen nivo znanja i iskustva ili su i prethodne dve godine osnaživani i praktično osposobljeni da vode edukativne programe upoznavanja novosadskih parkova na mladima prijemčiv način.

  Obuka se realizuje u okviru projekta "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada" sa ciljem da se obogate i unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade potrebnih za aktivno uključivanje mladih u društvo, zapošljavanje i dalje obrazovanje, kroz kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i omladinskog rada koji prate potrebe mladih. Već treću godinu zaredom projekte "Zelena strana grada" podržava Grad Novi Sad - Gradska uprava za sport i omladinu, a realizuje Pokret gorana Novog Sada uz stručnu pomoć JKP "Gradsko zelenilo" i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada.

  Na naprednu obuku "Zelena strana grada" mogu da se prijave mlade osobe od 18 do 30 godina koji žive/borave na teritoriji Grada Novog Sada i zainteresovani su da steknu znanja i veštine potrebne da vode i animiraju grupe mladih (prvenstveno srednjoškolce i studente), koji organizovano posećuju parkove Novog Sada i koji ispunjavaju bar jedan od sledećih uslova:

  - imaju određena znanja o novosadskim parkovima
  - prošli su osnovnu obuku za Eko edukatore u protekle dve godine
  - licencirani su turistički vodiči kod Ministarstva turizma

  Obuka će učesnicima omogućiti da unaprede znanja i veštine iz sledećih oblasti:


  - Prirodne i kulturne vrednosti 5 parkova Novog Sada
  - Vođenje grupe mladih i metode rada sa mladima
  - Timskog rada
  - Tehnike animacije u turizmu

  i da praktično primene stečena znanja i iskustva kroz: Kreiranje i realizaciju edukativnih progama pod nazivom "Upoznaj zelenu stranu Novog Sada" u 5 parkova Novog Sada u kojima će voditi grupe mladih (studenata Univerziteta u Novom Sadu).

  Rok za prijavu je 11. septembar 2016. godine, a formular za prijavu se može skinuti sa sajta Pokreta gorana Novog Sada (www.pokretgorana.org.rs ). Obuka je celodnevna i obavezno je prisustvo sva tri dana. Svi učesnici će nakon selekcije dobiti detaljan plan obuke, a tokom trajanja obuke učesnicima je obezbeđen ručak i osveženje, a nakon obuke svi učesnici će dobiti i sertifikat.

  Za sve dodatne informacije, kontaktirajte Tamaru Anđelović (060/0361 867) ili Dušicu Milenković (060/0160-902) ili na adresu office@pokretgorana.org.rs

 

Povratak na početnu stranu