• Delegacija pokrajinske Skupštine i Vlade na svečanom otvaranju objekata „Vojvodinašuma“ u Moroviću
  Novi Sad/Morović, 30. septembar 2016. godine
  – Predsednici Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, Ištvan Pastor i Igor Mirović, prisustvovali su danas u Moroviću svečanom otvaranju Revira za rekreativni i sportski ribolov „Slezen“ i Lovačke kuće „Vranjak“ u posedu JP „Vojvodinašume“.

  Simbolično obeležavajući početak rada ovih objekata, „Vojvodinašume“, jedno od najuspešnijih vojvođanskih javnih preduzeća, organizovale su danas poribljavanje ribolovnog revira „Slezen“ šaranom i štukom, demonstraciju ribolovne tehnike „Fly fishing“ i obilazak lovačke kuće „Vranjak“.

  „Obično se misli da ono što je državno nije i efikasno. Međutim, „Vojvodinašume“ su dokazale da državno može da bude efikasno i profitabilno i da posluži kao pozitivan primer poslovanja mnogim preduzećima u privatnom sektoru. Skupština AP Vojvodine, kao osnivač ovog preduzeća je veoma ponosna na tu činjenicu“, poručio je predsednik Pastor.

  Predsednik Mirović je današnji radni dan i ujedno svečani trenutak opisao kao sliku sa terena koja ispunjava sva očekivanja kada je reč o uspešnom poslovanju jednog javnog preduzeća. On je istakao da se upravo na primeru ribolovačkog revira u Moroviću koji je dobio jednu novu funkicuju, kao i vile „Vranjak“, može sagledati potencijal „Vojvodinašuma“, ali i veliki potencijal cele Vojvodine.

  „Danas smo otvorili nove turističke sadržaje u našoj pokrajini, a sa ciljem povećanja dobiti „Vojvodinašuma“, kao i proširenja inače bogate turističke ponude Vojvodine u oblasti lova, ribolova i ekologije. U narednoj godini pripremićemo i zajedničke investicione programe sa „Vojvodinašumama“ koje posluju na zdravim i profesionalnim osnovama“, dodao je Mirović.

  Direktorica „Vojvodinašuma“ Marta Takač je rekla da je ovo preduzeće u cilju razvoja i unapređenja ribolovnog turizma od nekadašnjeg neprofitabilnog ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe, investirajući u infrastrukturno opremanje i sve neophodne turističke i ugostiteljske sadržaje, na površini od 40 hektara oformilo centar za sportski i rekreativni ribolov. Objekat “Vranjak“ je četrnaesta lovačka kuća JP “Vojvodinašume“ koja će biti u funkciji unapređenja i razvoja lovnog turizma u Vojvodini i Srbiji.

  Pored Pastora i Mirovića, današnjoj svečanosti u Moroviću prisustvovali su i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš, članovi Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine i više pokrajinskih poslanika.

Povratak na početnu stranu