• Konkurs - Naj volonter za prirodu 2015.



  Prepoznajući i vrednujući izuzetna angažovanja pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode, a motivisani dugogodišniim radom sa volonterima, kao i radom na zaštiti i očuvanju biodiverziteta i zaštićenih područja, Mladi istraživači Srbije otvaraju ovogodišnji konkurs za „Naj volontera za prirodu“.

  Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj da promoviše značaj uključivanja volontera u aktivnosti zaštite prirode, da podstakne inicijative pojedinaca i organizovanih grupa, kao i da pokaže vrednosti volonterskog rada, saradnje i uključivanja građana u procese donošenja odluka vezanih za zaštitu prirode. Iako zvanično nije dovoljno vrednovano i priznato, volontersko angažovanje pojedinaca na zaštiti prirode u Srbiji je tradicionalno i veoma rasprostranjeno.

  Nagrada „Naj volonter za prirodu“ je samo jedan od načina kako Mladi istraživači Srbije, u saradnji sa brojnim organizacijama i institucijama, stvaraju povoljnije uslove za volontiranje i omogućavaju bolju zaštitu prirode. Odluku o dobitniku nagrade „Naj volonter za prirodu u 2015. godini“ će doneti komisija sastavljena od stručnjaka iz institucija i organizacija civilnog društva. Imena članova komisije će biti objavljena nakon donošenja odluke.

  Prijave za „Naj volontera za prirodu“ možete slati do 10. novembra 2015. godine.


  Prijavu mozete popuniti na:
  https://istrazivaci.wufoo.eu/forms/naj-volonter-za-prirodu/