• Likovno-literarni konkurs „Kap vode na dlanu“  • Vrbas, 19.01.2017 – JKP „Komunalac“ raspisalo je nagradni konkurs za najbolje dečije likovne i literarne radove na temu „Kap vode na dlanu“. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola sa područja opštine Vrbas. Konkurs je otvoren do 06. februara 2017. godine.

    Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ raspisuje dečiji likovno-literarni konkurs povodom 26. januara, Svetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine, sa željom da podstakne decu da razmišljaju o vodi i njenom značaju za celokupan život na planeti Zemlji.

    „Kako stručnjaci upozoravaju, snabdevanje pitkom vodom u budućnosti može predstavljati veliki problem. Sada je vreme da od najmlađih krenemo sa buđenjem svesti da vodu treba čuvati i štedeti. Koliko i kakvu vodu ćemo imati u budućnosti zavisi od svih nas. Budući da se JKP „Komunalac“ bavi vodosnabdevanjem, jedan od zadatka našeg preduzeća je upravo edukacija javnosti o ovoj oblasti“, saopštavaju u JKP-u.

    Organizator će obezbediti 12 nagrada za najbolje radove i to – po šest za literarni i isto toliko za likovni deo konkursa jer će se dela ocenjivati u dve kategorije – za mlađi i stariji osnovnoškolski uzrast. Đaci, čije radove odabere stručni žiri, učestvovaće na svečanoj dodeli priznanja 13. februara u Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“.

    Pesme, kratke priče i likovna dela đaci treba da dostave predmetnim nastavnicima, a svaka škola će sve pristigle radove proslediti na ocenjivanje. Na pozadini svakog rada potrebno je napisati ime i prezime autora, odeljenje, ime učitelja ili nastavnika.

 

 

Povratak na početnu stranu