• Najava događaja: Internacionalni trening za zaposlene u vodnom sektoru u Srbiji


    TCC Danubius i ResEnva organizuju prvi "trening za trenere" obuku za srpske i hrvatske trenere koja će biti organizovana u Novom Sadu od 7. do 9. februara 2017. godine.

    Obuka je namenjena stručnom osoblju zaposlenom na različitim nivoima komunalnih društava i preduzeća u svrhu unapređivanja njihovih individualnih sposobnosti i prenosa znanja susednih zemalja i veština u cilju sprovođenja standarda EU.

    Nakon obuke učesnici dobijaju status sertifikovanih trenera TCC Danubiusa i dobijaju priliku da dalje šire znanja i veštine u obukama koje će uslediti u sektoru voda u Srbiji i regionu. Projekat koji sprovodi TCC Danubius ima i opšti cilj promocije celoživotnog učenja i obrazovanja operativnog osoblja, razmena iskustava zemalja u dunavskoj regiji, koji pored stalnog Informisanja o novim propisima omogućava i rešavanje problema na licu mesta.

    Opštii cilj TCC Danubius-a je poboljšanje standarda zaštite okoline za vodni sektor u dunavskoj regiji. Specifični cilj projekta je da se kroz funkcionisanje centra za obrazovanje i stručno usavršavanje unapredi stručno osposobljavanje i osigura kvalifikovano osoblje za komunalna preduzeća/društva u sektoru vodosnabdevanja i odvodnje u dunavskoj regiji sa specifičnim znanjima i iskustvima za upravljanje građevinama vodosnabdevanja i odvodnje. Kao posledica toga, zbog unapređenog upravljanja vodnom infrastrukturom poboljšaće se održivost ulaganja u vodni sektor. Osim toga, TCC Danubius , kog u regionu predstavlja kompanija ResEnva planira da otvori stalni centar za čitavu regiju u kojem stručnjaci razmenjuju najnovija znanja i inovativne ideje.

    Sufinansiranje događaja obezbeđeno je od strane Ministarstva za životnu sredinu Baden-Vitenberga.

 

 

Povratak na početnu stranu