• Informaciono-komunikacione tehnologije u službi zaštite životne sredine
  Društvo za informatiku Srbije je ove godine po dvadesetpeti put dodelilo godišnje nagrade za IZVANREDNA DOSTIGNUĆA IZ INFORMATIKE. Imali smo čast da prisustvujemo, kao gosti, na dodeli nagrada za 2016. godinu za IZVANREDNA DOSTIGNUĆA IZ INFORMATIKE koja su realizovana u toku 2015. godine.

  Među veoma interesantnim radovima iz različitih oblasti delovanja, našu pažnju su privukla dva nagrađena rada čija je primena u službi zaštite životne sredine.

  Društvo za informatiku Srbije dodelilo je Pohvalu za inovativnu primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovnom okruženju za 2016. godinu JP ,,Srbijašume” Beograd, za rad INTERNET KOMUNIKACIJA U JP „SRBIJAŠUME“, koji je javno prezentovala MSc Milka ZELIĆ.

  Održiv razvoj je moguć samo uz stalnu i adekvatnu aktivnost stručnjaka uz sadeistvo ekološki prosvećenih građana, a to se postiže sajber promocijom i edukacijom stanovništva. U procesu otvaranja Poglavlja o ekologiji (EU), neophodna je implementacija savremenih poslovnih komunikacija u skladu sa Digitalnom agendom EU. Napore JP ,,Srbijašume” u ovom procesu prepoznao je devetočlani žiri Društva za informatiku Srbije, koji je najvišom ocenom okarakterisao izgled i sadržinu veb-sajta (januar 2015.- januar 2016.) i fejsbuk stranice (januar 2015.- jun 2015) JP ,,Srbijašume” Beograd.

  Društvo za informatiku Srbije dodelilo je Plaketu za razvijen i primenjen softverski proizvod za 2016. godinu preduzećuDUNAVNET DOO Novi Sad za rad AgroNET Solutions, cityNET Solutions - ekoNET, koji je javno prezentovao Dejan Drajić.

  U današnje vreme brojnih sofisticiranih IT mogućnosti, devetočlani žiri Društva za informatiku Srbije, prepoznao je napore preduzećaDUNAVNET DOO u realizaciji praktičnih rešenja baziranih na tehnologiji Interneta inteligentnih uređaja u funkciji zaštite životne sredine i savremene poljoprivrede (poboljšanju kvaliteta poljoprivrednih proizvoda).

MSc Milka ZELIĆ i Dejan Drajić

Povratak na početnu stranu