• Hitno obaveštenje Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije    Želite li da naučite da rapoznajete divlje ptice? Novi Sad, 31. 3. 2015. - Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u saradnji Univerzitetom Nord Trondelag iz Norveške, organizuje terensku obuku za raspoznavanje divljih ptica po izgledu i oglašavanju. Cilj obuke, kako kažu u Društvu, je da se učesnici pripreme da učestvuju u programima i akcijama popisa i zaštita ptica koje ornitolozi organizuju. Na kraju obuke polaže se test o stečenom znanju i dobija sertifikat. Obuka se održava u Novom Sadu i Beogradu od 4. aprila do 1. jula 2015.

    Svake nedelje obuka traje dva dana, a planirani su i zajednički odlasci na terenske vežbe u zaštićenim područjima „Okanj bara“, „Rusanda“, „Dolina reke Pčinje“ i u Nacionalni park „Tara“. Obuka se preporučuje studentima svih fakultetskih smerova na kojima se izučavaju nauke vezane za prirodu i živi svet, za one koji nameravaju da se bave pticama i prirodom, svim ljubiteljima prirode, te svakom koje završio najmanje srednju školu i punoletan je. Obuka i testiranje su besplatni, a svaki učesnik pokriva svoje tekuće troškove.

    Prijavu zainteresovanosti za obuku potrebno je poslati do 2. aprila 2015. na e-mail: raspoznavanjeptica@pticesrbije.rs
    Dodatne informacije moguće je dobiti od Marka Šćibana, koordinatora ove akcije, putem e-maila: sciban.marko@gmail.com i telefona br. 063/8800716    Pogledaj PLAKAT