• Počinje edukativni seminar „Stopama prvih botaničara“    Pokret gorana Novog Sada organizuje edukativni seminar „Stopama prvih botaničara“ za mlade od 15-19 godina u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima.

    Seminar/i se realizuje zahvaljujući Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice-nacionalne manjine, Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Gradske uprave za sport i omladinu.

    Upravo ovog vikenda, 27-28.avgusta će se održati prvi deo edukativnih seminara gde će se polaznici upoznati sa osnovama botanike, naučnog rada, ići na teren u SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“, ploviće Dunavom, deteminisaće biljke i pored stručnog dela programa, upoznaće se kroz radionice za izgradnju tima i druženje.

    Edukativni seminar se održava već šesti put za redom (ranije je bio u formi kampa), a tokom ove godine održava tokom tri vikenda: 27-28. avgusta, 3-4. septembra i 10-11. septembra.

    Osnovni cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa osnovama botanike, naučnim-istraživačkim radom, radom na terenu i da kvalitetno provedu slobodno vreme i upoznaju svoje vršnjake. Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, u lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita. Učesnicima će na raspolaganju biti bicikli i katamaran, kako bi mogli da pristupe svim delovima pomenutih lokaliteta.


Povratak na početnu stranu