• Planirani program obelezavanja Dana zaštite prirode 11.04.2016. godine, na nivou celog preduzeća JP ,,Vojvodinašume“.

  Koviljsko-petrovaradinski rit (ŠG Novi Sad)

  Obeležavanje Dana zaštite prirode u Specijalnom rezervatu prirode ,,Koviljsko – petrovaradinski rit” sa razredom OŠ ”Laza Kostić” iz Kovilja, u edukativnoj učionici, uz razgovor i kratko predavanje  o značaju zaštite prirode i zaštićenim područjima sa akcentom na SRP K-PR. Nakon toga bi deci bila obezbedjena vožnja čamcima i razgledanje ptica.

  ,,Gornje Podunavlje“ (ŠG Sombor)

  U osnovnim školama, u nižim odeljenjima, promocija “Šumskog bontona za početnike“ za dečicu koja još nisu dolazila u SRP Gornje Podunavlje. Podelice im se kape i zelene marame sa znakom rode kao malim šumarima-čuvarima prirode. Zbog vremena za  koje ne znamo kakvo će biti, bićemo ili u učionici ili na edukaciji-bontonu u šumi, pustiti film i pričati o rezervatu.

  ,,Deliblatska peščara“ (ŠG Banat Pančevo)

  Obeležavanje Dana zaštite prirode, 11. 04 2016. godine, sa učenicima i nastavnim osobljem OŠ “Paja Marganović” iz Deliblata, prezentacijom Specijalnog rezervata prirode “Deliblatska peščara”. Organizovaće se prikazivanje filma “Život u Deliblatskoj peščari”, interaktivna prezentacija Rezervata i izložba fotografija. U zavisnosti od vremenskih uslova i obilazak Rezervata u delu lokaliteta Čardak po pešačkoj Eko stazi. 

  ,,Obedska bara“ (ŠG Sr.Mitrovica)


  Obeležavanje Dana zaštite prirode, 11. 04 2016. godine, sa učenicima i nastavnim osobljem OŠ “Dušan Vukasović” iz Obreža, prezentacijom Specijalnog rezervata prirode “Obedska bara”. Organizovaće se prikazivanje filma o rezervatu, razgledanje rezervata sa katamarana i praktična radionica sa decom. 

  Preko 200 dece boraviće u Zaštićenim područjima JP ,,Vojvodinašume“.