• Bez pijeteta prema oslobodiocima

    Vrbas, 24.10.2016 – Nepoznati počinioci su tokom vikenda izvadili blizu 30 sadnica hrizantema i ukrasnog kupusa sa Spomenika palih boraca i žrtava fašističke borbe u Drugom svetskom ratu u Vrbasu.

    Neposredno pred obeležavanje Dana oslobođenja Vrbasa i Dana opštine Vrbas, radnici JKP „Komunalac“ zasadili su oko 280 sadnica hrizantema i ukrasnog kupusa na Spomenik poginulim borcima. Tog dana su predstavnici vlasti i gosti Vrbasa položili vence na spomen obeležja svih oslobodilaca grada.

    „Ovim činom pokazuje se na koji način se pojedinci ophode prema otadžbini, prema onima koji su živote dali za naš grad. Prošlo je samo 72 godine od Drugog svetskog rata, pa se pitamo kakvu poruku dajemo našim naraštajima i kako će oni čuvati uspomenu na pretke. Ovde se ne radi o materijalnoj šteti, već se postavlja pitanje morala i pijeteta prema stradalnicima. Sadnjom pažljivo odabranih vrsta želeli smo da odamo poštu herojima, da ih se setimo i posle 20. oktobra“, poručuje se u JKP „Komunalac“.

    Podsetimo, prilikom prolećnog uređenja grada, u aprilu mesecu, strukovi cveća sa zelenih površina na platou u centru grada pokradeni su u tri navrata. Tom prilikom, uništene su i žardinjere.

    O ovom slučaju obaveštena je policija.

Povratak na početnu stranu