• Završen prolećni ciklus “Cvetnih pijaca”
    “Cvetne pijace” Pokret gorana Novog Sada organizuje od 2003. godine, u prolećnom i jesenjem periodu, sa ciljem da građanima na jednom mestu obezbedi sve što je potrebno za uređenje bašte, vrta, balkona kao i enterijera. I ove godine Pokret gorana Novog Sada je sa dolaskom proleća organizovao pet “Cvetnih pijaca”. Kroz cvetne manifestacije Pokret gorana Novog Sada je novosađanima pružio priliku da urede svoje balkone i dvorišta.

    Prva “Cvetna pijaca” je bila 03. i 04. aprila, druga 17. i 18. aprila, treća 24. i 25. aprila, četvrta 08. i 09. maja dok je peta izložba održana 15. i 16. maja 2015. godine. Svaka od izložbi je u toku dva dana održavanja, okupila veliki broj izlagača i posetilaca, koji su u periodu od 8 do 20 časova posetili plato ispred SPC “Vojvodina”. Raznovrsne boje sezonskog prolećnog cveća ulepšale su otvoren prostor ispred SPC “Vojvodina” tokom održavanja “Cvetnih pijaca” kao i mnogobrojne vrtove, bašte i terase. Takođe, posetioci su imali i prilike da se upoznaju i sa nekim novim vrstama biljaka koje su ovog proleća bile u ponudi. Na “Cvetnim pijacama” je imalo priliku da se predstavi veliki broj izlagača iz Novog Sada i okoline, ali i izlagači iz cele Srbije - iz okoline Subotice, Zrenjanina, Titela, Bačke Palanke, Beograda, Valjeva, Vrnjačke banje i Kruševca. Pored cveća i sadnog materijala ponuda je upotpunjena proizvodima starih i umetničkih zanata i meda i zdravstveno-bezbedne hrane. Manifestacije su bile otvorene od 8 do 20 časova, petkom i subotom, a lepo prolećno vreme je omogućilo da ponuda bude raznovrsna i da posetioci manifestacije budu mnogobrojni. Na izložbi su primećene i organizovane posete grupe dece iz osnovnih škola što je svakako još jedna potvrda o edukativnom karakteru manifestacije.

    Mediji su i ovog puta bili zainteresovani za saradnju sa organizatorima kroz najavu termina i sadržaja “Cvetnih pijaca”, objavljivajući širokom auditorijumu priliku da na jednom mestu vide izlagače okupljene iz raznih krajeva zemlje sa istim ciljem - da na najbolji mogući način predstave kulturu i tradiciju naših prostora. Kao rezultat ovakve saradnje je velika posećenost, ne samo građana koji su kupovali već i onih koji su uživali u susretima sa drugim poštavaocima prirode na platou ispred SPENS-a, i to predstavlja još jedan vid podrške organizatoru, Pokretu gorana Novog Sada u naporima da novi Sad bude još lepši i kulturniji grad.

    Posebnu zahvalnost imamo prema našim izlagačima koji su bili sa nama i ovog proleća i što su se odazvali da građanima/kama Novog Sada na jednom mestu ponude svoje proizvode i da oboje plato divnim bojama.