• Uskoro počinje prvi Goranski Eko-Kamp u sezoni „LETO U SREMSKIM KARLOVCIMA“


    20-26. jun 2015., Ekološki centar Radulovački

    Ove godine će se po šesti put održati Goranski Eko-Kamp „Leto u Karlovcima“. To je program ekološke edukacije dece u kojem svakog leta učestvuju učenici novosadskih osnovnih škola, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za obrazovanje. Osim Novosađana/ki, na kampu svake godine ima polaznika i iz drugih gradova i opština.

    Kamp je namenjen deci uzrasta 10-11 godina koja vole prirodu i koja su tokom školske godine pokazivala veliku zainteresovanost za predmet Poznavanje prirode i Čuvari prirode. Oni se nadopunjuju ambijentalnim učenjem, interaktivnim predavanjima, muzičkim, likovnim i kreativnim radionicama. Boraveći u prirodi, učesnici se upoznaju sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočavaju njenu lepotu i raznovrsnost. Kamp je upotpunjen svakodnevnim izletima: Stražilovo, Dvorska bašta, Vidikovac, kao i poseta kulturnih znamenitosti Sremskih Karlovaca.

    Polaznici kampa će se kroz vesele igrice saradnje, predstave i upoznavanja, prošetati centrom, posetiti Vidikovac i obići zanimljive muzeje u njemu. Učestvovaće u radionicama u Dvorskoj bašti, gde će upoznati biljne vrste koje tu žive, probudiće svoja čula na Stražilovu, otvoriće srca na Dunavu. Takmičiće se na sportskim terenima i ići u potragu za skrivenim blagom. Na novoj pozornici u Ekološkom centru Radulovački, uvežbavaće i izvoditi ekološku predstavu za roditelje.