• Obuka za sektor organske poljoprivrede počinje 20. maja


  Obuka namenjena zainteresovanima da se oprobaju u biznisu vezanom za neku od usluga u sektoru organske poljoprivrede počinje 20. maja u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. Prvi modul obuke će trajati tri dana, do 22.maja, a drugi modul od 27. do 29. maja 2015. godine, navedeno je u saopštenju organizatora.

  Obuka je namenjena onima koji žele da se bave preduzetništvom i da kreiraju svoj biznis, u trgovini, ili nekoj drugoj uslužnoj delatnosti u sektoru organske poljoprivrede. Cilj ovih obuka je, kako stoji u saopštenju, da kreiraju sektor usluga u organskoj poljoprivredi i iskoriste potencijal koji postoji na domaćem tržištu, kreirajući raznoliku ponudu kao odgovor na potrebe kupaca organskih proizvoda.

  Obuku sprovode Nacionalna asocijacija za razvoj organske poljoprivrede - "Serbia Organica", Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda i gradska opština Ra kovica, uz finansijsku podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ-a) i programa za razvoj privatnog sektora u Srbiji (ACCESS).

  "Access" program se zalaže za podršku razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji u skladu sa procesom pridruživanja Evropskoj uniji, a u okviru ovog programa jedan od sektora se bavi podrškom razvoja organske poljoprivrede u Srbiji unazad već 7 godina.

  Ove obuke imaju za cilj podizanje nivoa samozapošljavanja i zapošljavanja u sektoru organske poljoprivrede i time jačanje čitavog sektora. Metodologija obuka je poznati CEFE model treninga, preuzet iz Nemačke, koji je GIZ već vise puta veoma uspešno implementirao u Srbiji. Nakon opštine Rakovica, obuke će se nastaviti u još nekolicini prepoznatih opština po Srbiji.

  Cilj obuka je da učesnici postanu dovoljno informisani i motivisani da započnu svoj posao u sektoru usluga u organskoj poljoprivredi, da znaju kako da naprave svoj biznis plan sa jasnom biznis id ejom i strategijom ulaska na tržište.

  Seriju obuka otvoriće predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, predsednica "Serbia Organica", Nada Mišković i direktor programa GIZ ACCESS Stiven Hajek (Stephan Haieck).

  -------------
  Kompletan dokument sa svim dodatnim informacijama se nalazi na adresi http://www.ekapija.com/website/sr/page/1145282