• Grad Beograd pozvao građane da prijave deponije i napuštena vozila
    Gradska uprava Grada Beograda i Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima pozvali su građane da nastave da prijavljuju lokacije na kojima se nalaze neuređene površine i zapuštene zelene površine, površine sa smećem, građevinskim šutom – divlje deponije. Oni mole Beograđane da ne prijavljuju deponije sa privatnih parcela, već samo sa javnih površina.

    U saopštenju "Beokom servisa" navodi se da će po prijavi gradska komunalna preduzeća obići divlje deponije, a na osnovu stanja na terenu, u zavisnosti od toga koliko su udaljene od naseljenih objekata, veličine deponije i slično, utvrdiće se prioriteti njihovog čišćenja. U prethodnih nekoliko dana prijavljene su 73 deponije.

    Takođe, pozivaju se građani da prijave vozila koja su bez registarskih oznaka, napuštena, havarisana i ostavljena na gradskim parkinzima, zelenim površinama, javnim površinama druge namene, prolazima i ostalim mestim a koja ne služe parkiranju i ostavljanju vozila. Ekipe Sekretarijata za inspekcijske poslove i JKP "Parking servis" zahvaljujući pozivima građana uklonile su prethodnih dana 62 napuštena vozila, navodi se u saopštenju "Beokom servisa".

    Za prijave deponija i sve informacije građani se mogu obratiti "Beokom servisu" na telefone 0800-11-00-11 za pozive iz fiksne mreže "Telekoma" ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

    Izvor: e-kapija