• Cvetne manifestacije Pokreta gorana Novog Sada


  Prolećne “Cvetne pijace”


  Nakon uspešno realizovane jubilarne manifestacije 25. „Novosadsko proleće“, Pokret gorana Novog Sada želi da se svim Novosađanima/kama i posetiocima Novog Sada zahvali na podršci koju su pružili ovoj tradicionalnoj manifestaciji, VELIKO HVALA.

  Počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već jedanaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. I ovog puta, Cvetne pijace će imati nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.  Planirani termini održavanja Cvetnih pijaca za proleće 2015. godine su*:

  I „Cvetna pijaca“ - 03 - 04.04.2015.
  II „Cvetna pijaca“ - 17 - 18.04. 2015.
  III „Cvetna pijaca“ - 24 - 25.04.2015.
  IV „Cvetna pijaca“ - 08 - 09.05.2015.
  V „Cvetna pijaca“ - 15 - 16.05.2015.
  VI „Cvetna pijaca“ - 22 - 23.05.2015. godine.

  *U slučaju zainteresovanosti i potrebe mogu se organizovati dodatne Cvetne pijace.

  Cilj naših manifestacija je takođe i ekološka edukacija građana svih uzrasta kroz razne akcije i radionice koje su deo programa manifestacija. I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

  Pozivamo sve građane i medije da posete prvu prolećnu „Cvetnu pijacu” i pronađu nešto za sebe i svoje najmilije i urede svoje bašte i balkone.