• Zašto je Srbiji potrebno Ministarstvo životne sredine i prirodnih resursa  U prostorijama Zelenih Srbije u Beogradu održan je okrugli sto pod nazivom "Zašto je Srbiji potrebno Ministarstvo životne sredine i prordnih resursa". Okruglom stolu su prisustvovali članovi Zelenih ali i nezavisni eksperti i predstavnici organizacija civilnog društva. Oni su razgovarali o trenutnom stanju u oblasti životne sredine, kao i rešenjima za ozbiljnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Svi prisutni su potvrdili da je najveći problem loše javno upravljanje i administracija, koja ne obavlja svoju osnovnu ulogu – da bude javni servis za građane, da štiti prava građana i da stvara ambijent za razvoj. Na ovom okruglom stolu doneti su zaključci koji će biti predstavljeni javnosti na konferenciji za štampu.

  Politička stranka Zeleni Srbije uz podršku nezavisnih eksperata i organizacija civilnog društva, održaće konferenciju za štampu u utorak, 09. septembra u 11 časova na kojoj će pokušati da da odgovore na pitanja kao što su:

  - Zašto je u poslednjoj deceniji u Srbiji najveći ekološki rizik država? 
  - Zašto su građani u pitanjima životne sredine sve više prepušteni sami sebi? 
  - Zašto donosioci odluka u Srbiji ne razumeju potrebe savremenog društva i zelenu ekonomiju? 
  - Šta znači primedba g. Baroza da je „ekologija podvučena crvenim“ i kakve implikacije to može imati na pregovore sa EU?
  Zeleni Srbije će predstaviti svoj koncept Ministarstva životne sredina i prirodnih resursa, i predlog za reformu uprave u ovoj oblasti i javno pozvati Vladu Republike Srbije da bez odlaganja reaguje.

  Konferencija za novinare 

  Političke stranke Zeleni Srbije

  Utorak 09. septembar , 11.00 časova, mala sala

  Medija centar, Terazije 3/II