• U toku je Goranski Eko-Kamp “GEK 2014.”    Od 07. jula je počela još jedna smena Goranskog Eko-kampa u Ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Karlovcima. U ovoj smeni učestvuje 37 učenika uzrasta 12-13 godina i koji su sa područja Novog Sada i Lazarevca koji je ove godine doživeo veliku poplavu.

    Ovaj kamp se održava već 16. godinu zaredom i podršku je pružilo Grad Novi Sad - Gradska uprava za obrazovanje.

    Program kampa je baziran na interaktivnim predavanjima, ekološkim, likovnim i kreativnim radionicama u prirodi, druženju i rekreaciji.

    Boraveći do sada u Sremskim Karlovcima učesnici kampa su obišli neke značajne lokalitete poput Dvorske bašte, Koviljsko-petrovaradinski rit, Dunav i kulturne znamenitosti samih Sremskih Karlovaca. Narednih dana učesnici kampa će posetiti Eko-kamp i Stražilovo i u potpunosti uživati u prirodi i svim njenim blagodetima.

    Posmatrali su ptice, upoznali insekte koji ovde žive, ribe koje se mogu videti u Dunavu, a predstoji im upoznavanje drvenastih, zeljastih i lekovitih biljaka biljaka Fruške gore. Sutra će uz volontere Crvenog krsta naučiti osnove pružanja prve pomoći, a uz udruženje "Eco fire" će naučiti kako zaustaviti požar i kako se ponašati u ovakvim okolnostima. Pozivamo vas da posetite učesnike kampa i čujete njihove utiske!