• Na filmske konkurse Green Fest-a stiglo 447 filmova    Na konkurs za prijavu amaterskih i kratkih filmova za prikazivanje na Međunarodnom festivalu zelene kulture „GREEN FEST“ je pristiglo 447 filmova iz 54 zemlje, sa svih kontinenata, čime su oboreni svi dosadašnji rekordi, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, organizatora Festivala.

    Autori i ljubitelji filmske umetnosti iz zemlje i sveta su imali priliku da u periodu od 08. jula do 26. septembra prijave svoja ostvarenja u kategorijama kratki i amaterski film. Lista nominovanih radova će biti objavljena 15. oktobra na zvaničnoj prezentaciji Festivala (www.greenfest.rs), dok će autori filmova biti u konkurenciji za neku od priznanja Festivala i Lenovo nagrada.

    „Green Fest“ se ove godine održava u Domu Omladine Beograda od 29. do 31. oktobra. Tokom ta tri dana, publika će imati prilike da vidi bogat filmski program savremene svetske produkcije i kratke i amaterske filmove u takmičarskoj kategoriji. Svi posetioci će moći da uživaju u izložbama, da se upoznaju sa „zelenim“ inicijativama, umetnicima, organizacija, i proizvodima, i da se uključe u kreativne, filmske i ekološke radioince, predavanja i debate.

    Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i  podršku kompanije Lenovo, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.