• Stanje na Fruškoj gori usled velikih poplava

    Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ obaveštava sve građane da je put preko Iriškog Venca (stari put) zatvoren za saobraćaj zbog mnogobrojnih odrona, slivanja velike količine vode i opasnosti od rušenja stabala na put. Zatvoren je put preko Rakovca do Zmajevca prema Vrdniku.

    Radnici Nacionalnog parka već treći dan rade na otklanjanju stabala koja su se urušila, Direktor JP“Nacionalni park Fruška gora“ Radovan Durutović od početka nepogoda obilazi teren i izveštava formirani krizni štab u Vojvodini o stanju, sprečeno je izlivanje jezera na Testeri, mnogobrojna klizišta su za sada pod kontrolom i postavljena je signalizacija na putevima. Materijalna šteta je za sada neprocenjiva. Strahuje se od erozija i urušavanja novih stabala.

    Apelujemo na građane da bez preke potrebe ne kreću na put, i da ako baš moraju umesto puta preko Iriškog Venca i Paragova idu nekim od alternativnih puteva ka Beogradu, Sremu ili Novom Sadu preko Fruške gore. Raščišćen je put preko Karlovaca, Banstola, Beočina a preporučuje se svima da se upute na auto-put ili alternativni put preko Ležimira i Sviloša prema Sremskoj Mitrovici.

    Zbog mobilizacije policije i upućivanja na najkritičnije tačke, provera na putu nema od strane nadležnih organa te apelujemo na sve građne da poštuju postavljenu signalizaciju na putu o zabrani prolaska (da je ne zaobilaze i oglušuje se o iste) kako ne bi rizikovali svoj i život svojih saputnika.