• Počinje Goranski Eko-Kamp “GEK 2014.”
    07-14. jula 2014., Ekološki centar “Radulovački”
    -drugi termin-

    Ove godine Goranski Eko-Kamp „GEK 2014.“ se održava šesnaestu godinu zaredom u dva termina, prvi termin je od 21. do 28. juna, dok je drugi termin od 07. do 14.jula 2014. godine. Na kampu učestvuje ukupno 70 polaznika, i to su učenici iz novosadskih osnovnih škola, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za obrazovanje i 6 dece iz Lazarevca.

    Kamp je namenjen učenicima 5. razreda iz svih osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada koja vole prirodu i koja su tokom školske godine pokazivala veliku zainteresovanost za predmet Biologije, ali se program ovog predmeta nadopunjuje ambijentalnim učenjem, interaktivnim predavanjima, ekološkim, aranžerskim, likovnim i kreativnim radionicama. Boraveći u prirodi učesnici se upoznaju sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočavaju njenu lepotu i raznovrsnost. Kamp je upotpunjen svakodnevnim izletima: Stražilovo, Dvorska bašta, Vidikovac, Dunav, Koviljsko-petrovaradinski rit kao i poseta kulturnim znamenitostima Sremskih Karlovaca.

    Pred početak kampa, učesnici su imali i Pripremni susret, u subotu 14.06.2014. godine, gde su sa Pokretom gorana išli u obilazak Petrovaradinske tvrđave i katakombi, a zatim su išli i do Dunavskog parka gde su imali prilike da se bolje upoznaju sa biljnim vrstama parka kao i međusobno.