• NIS započeo prodaju nove vrste goriva UltraD  Naftna industrija Srbije (NIS) započela je prodaju nove vrste motornog goriva, premijum evro dizela Ultra D koji je obogaćen i poboljšan, sa ciljem da optimalno štiti motor automobila, saopštio je NIS.

  Reč je o dizelu evro 5 kvaliteta proizvedenom u Rafineriji nafte u Pančevu u koji se naknadno dodaju aditivi vrhunskog kvaliteta.

  Ultra D svojim aktivnim komponentama čisti postojeće i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva, sprečava koroziju i poboljšava podmazanost pokretnih delova motora.

  Samim tim, povećava se snaga motora, vek automobila se produžava, rizik od kvarova je manji, dok je moguća i smanjena potrošnja goriva.

  Korišćenje ovog goriva će doprineti i zaštiti životne sredine, jer ovako čist motor ima bolje sagorevanje goriva i manje štetnih materija u izduvnim gasovima. Sva ova poboljšanja su postignuta dodavanjem aditiva vrhunskog kvaliteta koji proizvodi svetski poznata hemijska kompanija BASF, navodi se u saopštenju.

  - NIS konstantno radi na unapređenju kvaliteta kako bi potrošačima obezbedio najbolju ponudu. Ultra D je više od običnog evro dizela, napravljen prema potrebama i željama naših kupaca. Proizveden je korišćenjem najsavremenijih tehnoloških rešenja. Redovno korišćenje ovog premijum goriva obezbediće osetno bolji rad motora i poboljšati performanse vozila - izjavio je Dejan Simić, direktor za unapređenje poslovanja maloprodaje u Bloku Promet NIS-a.

  Ultra D trenutno može da se kupi na 127 benzinskih stanica NIS Petrola širom Srbije, a više informacija o ovom gorivu, kao i tačan spisak pumpi potrošači mogu da pronađu na internet stranici: www.nispetrol.rs

  Osim toga, kupcima je na raspologanju i informativni centar NIS-a sa brojem telefona 0800 008 888 . Pozivanje ovog broja je besplatno.

  Izvor: ekapija.com