• 21. septembar 2014. - Klimatski Marš 2014 - Zeleni Srbije  Vreme je da reagujemo!

  VREME JE da izađemo na ulice da tražimo čist vazduh i vodu, zdravu i bezbednu hranu
  VREME JE da izađemo na ulice i tražimo čiste izvore energije
  VREME JE da izađemo na ulice da tražimo zelena radna mesta koja rade i za ljude i za planetu

  Zagađenje vazduha, vode, zemljišta je sve veće i to se sve više odražava na Zemlju i život na njoj. Klimatske promene su velikim delom posledica ljudskih aktivnosti. Politike energetike, saobraćaja, poljoprivrede, ekonomije, građevinarstva i sve druge moraju da se promene u korist građana! Sombor, Zrenjanin, Užice, Nova Varoš, Inđija, Gornji Milanovac, Vladičin Han, Zaječar, Bor, Vranje – samo su od nekih gradova u Srbiji koji imaju problem sa pijaćom vodom. Bor, Pančevo, Kostolac, Obrenovac, Lazarevac, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Smederevo – imaju povećani broj obolelih od respiratornih bolesti.

  Sve ovo je posledica ekološke nebrige.

  22. septembra 2014. godine svetski lideri se okupljaju u Njujorku na samitu UN o klimatskim promenama. Generalni sekretar UN Ban Ki - Mun pozvaće sve vlade da dramatično smanje globalno zagađenje. Na tom sastanku će biti i delegacija Srbije.

  Budućnost nas i naše dece je u pitanju, i treba da pokažemo da nam je stalo! Dođite da pošaljemo zajedničku poruku 21. septembra 2014. u pet do 12 sa Trga Republike u Beogradu!

  Ako želite čistu i zdravu Zemlju, budite sa nama! Ovo je ekološki vapaj Srbije!