• Evropski vikend posmatranja ptica (EuroBirdwatch)  I ove godine Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije zajedno sa partnerima organizuje Evropski vikend posmatranja ptica (EuroBirdwatch), na prostoru cele Srbije, koji je ove godine rezervisan za 4. i 5. oktobar.

  EuroBirdwatch je manifestacija koja postoji već 20 godina i okuplja oko 40 zemalja i više od milion učesnika na preko 33.000 događaja, na kojima ljudi mogu više da saznaju o pticama i njihovoj čudesnoj seobi.

  Pored toga, ideja manifestacije je da se ljudima ukaže na potrebu zaštite sve ugroženijih ptica i njihovih staništa. Sve posmatrane ptice se beleže, a podaci se šalju međunarodnoj organizaciji BirdLife International koja objavljuje rezultate posmatranja nekoliko dana nakon manifestacije.

  Pozivamo Vas da nam se pridružite na nekom od 48 izleta, naučite nešto više o pticama, njihovoj seobi i potrebi njihove zaštite. Izlet koji Vam najviše odgovara možete odabrati na web stranici DZPPS-a. Vodičima izleta se možete obratiti kako biste potvrdili svoje prisustvo.

  Za više informacija o Evropskom vikendu posmatranja ptica možete se obratiti nacionalnom koordinatoru na e-mail: elefterius93@yahoo.com ili br. 064/923-13-39 Selidbe su često nešto nezanimljivo ali ova seoba je ČUDESNA zato je vredi videti. Dođite da zajedno ispratimo jesenju seobu ptica. Vidimo se!

  Web stranica DZPPS-a na kojoj mozete pogledati najavu izleta:
  http://pticesrbije.rs/pdf/Izleti-EBW2014.pdf
  Facebook event:
  https://www.facebook.com/events/373949626089438/
  Twitter:
  https://twitter.com/BSPSS