• Druga jesenja “Cvetna pijaca”  26. i 27. septembra 2014. godine na platou ispred SPENSa

  Počela je jesen, a sa njom i ciklus jesenjih Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već jedanaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. I ovog puta, Cvetne pijace će imati tri izložbene celine – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

  Na drugoj jesenjoj “Cvetnoj pijaci” svoje proizvode će građanima i posetiocima Novog Sada predstaviti oko 65 proizvođača cveća i sadnica, 15 proizvođača meda i zdravstvno-bezbedne hrane iz organske poljoprivrede i 10 izlagača starih i umetničkih zanata.

  Takođe, pored naših redovnih izložbenih celina imaćemo i volontere iz Udruženja za zaštitu životinja - SPANS koji skupljaju dobrotvorne priloge za napuštene životinje, kao i Udruženje građana - KOMŠIJA koji će posetiocima Cvetne pijace predstaviti akciju “Ne bacaj-recikliraj”.

  I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

  Narednu „Cvetnu pijacu” planiramo da organizujemo
  03. i 04. oktobra 2014. godine.

  Pozivamo sve građane i medije da posete drugu jesenju „Cvetnu pijacu” i pronađu nešto za sebe i svoje najmilije i urede svoje bašte i balkone.