• Kraj letnjeg lova obeležavaju sve brojniji slučajevi krivolova    Predsednik društva i lovočuvar u krivolovu kod Novog Kozjaka

    Novi Sad, 22.09.2014. – U ataru sela Novi Kozjak kod Alibunara aktivisti Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije zabeležili su novi slučaj krivolova prepelica. U nedelju 21. septembra u krivolovu, uz korišćenje nedozvoljenih elektronskih vabilica, zatečene su dve grupe lovaca. Lokalnim lovcima i gostima iz Beograda krivolov je organizovalo lovačko društvo iz Novog Kozjaka, koje radi u sastavu lovačkog udruženja „Srndać“ iz Alibunara. Lovci su pucali na prepelice sve dok ih u tome nije zaustavila policijska patrola.

    „Imamo saznanja da je pokrajinski inspektor za šumarstvo i lovstvo, Jovica Bradvarević, početkom septembra ove godine lovačkom društvu iz Novog Kozjaka zabranio lov na prepelice upravo zbog korišćenja vabilica. Da stvar bude gora, jedan od gostiju iz Beograda poznat nam je od ranije kao nelegalni preparator divljih životinja i krivolovac“, saopštavaju iz Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije.

    Lovce su u krivolov vodili lovočuvar I. B. (25) i predsednik lovačkog društva D. V. (49) iz Novog Kozjaka. Inspektor je oduzeo 3 vabilice i 14 ulovljenih prepelica i pokrenuo krivičnu prijavu protiv počinilaca.