• Bliži se 24. Novosadsko proleće

  Od 18. do 22. marta ove godine, održaće se 24. Novosadsko proleće - jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, a podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

  24. „Novosadsko proleće“ će imati 3 izložbene celine:
  1. izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu
  2. izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane
  3. izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata

  Prijave za manifestaciju su toku i trajaće do 20. februara 2014. godine. Radni naziv ovogodišnje manifestacije će biti „Ima li prostora za nove zelene površine?“, tako da program započinjemo predstavljanjem „Strategije razvoja sistema zelenih prostora Novog Sada“.

  „Novosadsko proleće“ se organizuje po 24. put, a ovako dugu tradiciju dugujemo pre svega odličnoj saradnji sa jedne strane sa više od 250 izlagača na manifestaciji - najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata, a sa druge strane sa Gradom Novim Sadom - Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Gradskom upravom za privredu, koje od samog početka podržavaju manifestaciju kao jedinstven koncept koji ima za cilj podizanje ekološke svesti građana/ki Novog Sada. Posebnu zahvalnost dugujemo medijima koji redovno najavljuju i svakodnevno prate sva događanja na manifestaciji. Najveća zasluga za to što je „Novosadsko proleće“ postalo omiljena manifestacija Novosađana/ki sa velikim turističkim i privrednim značajem za Novi Sad, sa više od 70 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije, pripada svakako pozitivnoj energiji koja se razmenjuje između organizatora, donatora, medija, izlagača i samih posetilaca koji redovno dolaze svake godine da uživaju u predivnom izložbenom prostoru, kupe cveće i druge proizvode, učestvuju u kreativnim i ekološkim radionicama ili ekološkim predstavama za decu i mlade, informišu se o aktuelnim ekološkim temama na predavanjima i stučnim tribinama ili uživaju u kulturno-umetničkom programu i lepoti cvetnih aranžmana tokom takmičenja u aranžiranju cveća.

  Svojom funkcionalnošću, SPC "Vojvodina" se dokazao kao zanimljiv prostor za održavanje ovakve manifestacije, a veliki broj sala i tehnička opremljenost, garantuju predstavljanje po najvišim standardima.