• Najbolji projekti zelenih krovova i urbanih džepova - Arhiton‏    Predstavljanje najboljih idejnih rešenja za uređenje gradskih krovova i urbanih džepova sa nacionalnog konkursa „Arhiton“ održaće se u četvrtak, 5. juna u 11 časova u Domu omladine Beograda.

    Ulaz je besplatan.

    Centar za unapređenje životne sredine je u aprilu raspisao konkurs s' ciljem da promoviše primenu savremenih tehničko-tehnoloških rešenja i napredne koncepte u ozelenjavanju urbanih lokacija kako bi se povećao adaptivni kapacitet na klimatske promene lokalnih urbanih zajednica, ali i unapredilo znanje i iskustvo mladih stručnjaka u borbi protiv klimatskih promena. Najbolja idejna rešenja će biti publikovana i izložena u Domu omladine Beograda, u okviru 5. Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest" (28-31. oktobar 2014).

    Realizaciju nacionalnog konkursa "Arhiton" i projekta "Klima se menja. A ti?" podržali su Hajnrih Bel fondacija, Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda, Arhitektonski i Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, EU info centar, Dom omladine Beograda i kompanija Lenovo.