• IV Green Days Festival    IV muzičko-ekološki festival „Green days“ u Pančevu, 11. i 12. septembra.

    11. septembra na Letnjoj sceni Kulturnog centra predviđeni su koncerti grupa: Blues Company, Riblja čorba i Orthodox Celts. Karte su dostupne na blagajnama Kulturnog centra Pančeva, kao i na kapiji Letnje pozornice na dan festivala, po ceni od 700 din. Za studente, srednjoškolce i učenike cena karte je 500 din., uz prikaz indeksa ili đačke knjižice.

    12. septembra u saradnji sa Aviv parkom Pančevo biće predstavljen Sajam ekologije ili Eko-Art, na kome će posetioci imati priliku da se upoznaju sa izlagačima koji na kreativan način koriste reciklabilne materijale, Udruženjima koja se bave zaštitom životne sredine i promocijom zdravih stilova života, proizvođačima meda, aronije, „domaće“ kozmetike i drugih organskih proizvoda. Od 17h predviđene su aktivnosti u prirodi: zumba, joga, aerobik. Na sajmu će se predstaviti i mladi gitaristi iz muzičke škole „Gitarta“, koji će muzičkim programom ulepšati ovaj događaj. Kao i svake godine, organizuje se akcija zamene reciklažnog otpada za majicu u znaku festivala. Potrebno je doneti 20 plastičnih flaša i 10 limenki na štandu Higijene u 18h.

    Prijavljivanje za učešće na sajmu je uveliko počelo i prijave možete slati do 5. septembra na mail: info@agencijabard.com. Učešće je besplatno. Mogu se prijaviti svi pojedinci/udruženja/kompanije, koje se bave kreativnim stvaralaštvom tj. zaštitom i očuvanjem životne sredine.

    „Green days“ festival i ove godine, četvrti put po redu, podržavaju Naftna industrija Srbije i Grad Pančevo, a od ove godine prijatelj festivala je i Aviv Park Pančevo.