Treći Dunavski biznis forum-Mesto okupljanja 800 učesnika, lidera u oblasti energetike, voda, agrobiznisa, transporta, ITC, preduzetništva i kreativne industrije Dunavske regije kojoj pripada 14 zemalja
27-29. oktobar 2014, Beograd/Novi Sad, Srbija

22. oktobar 2014, Beograd - Pozivamo vas da prisustvujete TREĆEM DUNAVSKOM BIZNIS FORUMU koji se održava od 27. do 29. oktobra 2014. godine u Beogradu i Novom Sadu.

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, poznata regionalna ekspertska organizacija sa sedištem u Beogradu, koja je prevashodno usmerena na održivi razvoj, u saradnji sa kompanijom Media Invent, Univerzitetima u Novom Sadu, Beogradu i Mariboru u Sloveniji, Narodnom Skupštinom Republike Srbije, Ministarstvom ekonomije RS, Ministarstvom rudarstva i energetike RS, Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, Ministarstvom privrede RS, Vladom AP Vojvodine, Privrednom komorom Srbije, Gradom Beogradom, Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije - SIEPA, zajedno sa predstavnicima poslovne zajednice, kao što su Delta Holding, Naftachem, Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija, Schneider Electric i u partnerstvu sa drugim institucijama i kompanijama, organizuje ovaj značajan međunarodni događaj.

Već treću godinu za redom Dunav Biznis Forum okuplja regionalne lidere u biznisu i institucijama, ključne aktere u energetici, transportu i agrobiznisu, kako bi dao podsticaj investicijama i povećao konkurentnost u regionu. TREĆI DUNAVSKI BIZNIS FORUM je zasnovan na principima i stubovima EU Dunavske strategije, usmeren je na stvaranje ambijenta pogodnog za biznis, unapređenje saradnje, konkurentnost i održivi razvoj, bolje korišćenje ekonomskih potencijala i afirmaciju prosperiteta Dunavske regije kao najznačajnijih vrednosti proisteklih iz zajedničkog znanja i veština. Dunav prirodno povezuje ljude, ideje i tržišta sa oko 215 miliona stanovnika, i po mnogo čemu je jedinstveno područje kome pripadaju Nemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Ukrajina.

Svoje prisustvo na Forumu, između ostalih su potvrdili: Potpredsednica Vlade Republike Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, Ministar ekonomije Željko Sertić, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine dr Branislav Blažić, pomoćnik ministra Ministarstva rudarstva i energetike Miloš Banjac, Ministar energetike Bosne i Hercegovine dr Željko Kovačević, ambasadori iz Austrije - Dr Johannes Eigner, Holandije - Laurent Stokvis, Hrvatske - Gordan Markotić, Slovenije - Franc But, Bosne i Hercegovine - dr Ranko Škrbić i Crne Gore – prof. dr Branislav Mićunović kao i mnogi drugi zvaničnici koji će prisustvovati Forumu i obratiti se prisutnima.

Gradovi i opštine će predstaviti svoje poslovanje, JPP i infrastrukturne projekte, nudeći interesantna investiciona partnerstva i mogućnosti širom regiona. Poslovna i akademska zajednica će imati priliku da se povežu i uspostave profitabilne kreativne veze, čiji bi rezultat bili tako potrebna inovativnost i kreativnost koji podstiču konkurentnost.

Sastavni deo programa Trećeg Dunavskog Biznis Foruma je i dodela dve prestižne nagrade: ”Dunavski cvet” i „Dunavski kapetan“. ”Dunavski cvet” se dodeljuje istaknutim institucijama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem i stvaralaštvom doprineli razvoju Dunavskog regiona, Dunavske strategije i promociji njenih vrednosti. Neki od dobitnika za 2012 i 2013. godinu su bili: Johanes Han, EU Komesar; Majkl Davenport, šef EU Delegacije u Srbiji, dr Kiril Kravčenko, generalni direktor, NIS Srbija i drugi dok su za 2014. godinu nominovani: Filip Vujanović, predsednik Crne Gore, maestro Zubin Mehta, dr Sorin Frunzaverde, predsednik Karas Severin Regiona u Rumuniji, prof. dr Franz Schausberger iz Instituta evropskih regija, dr Kurt Puchinger iz Evropske strategija za Dunavski region, Hidroelektrane Đerdap, Kompanija Telekom Srbija, dr Hans-Peter Herdlitschka iz Ministarstva finansija i ekonomije Baden-Virtemberg, Privredna komora Srbije, Miša Lukić, predsednik UO Publicis Group, Nj.E. Franc But, ambasador Republike Slovenije u Republici Srbiji. Neki od nominovanih za novoustanovljeno priznanje "Dunavski kapetan su: Valeriu Nicolae Lonescu, generalni direktor Luke Konstanca, Tomislav Grizelj, vlasnik preduzeća "Grizelj d.d." i Kompanija M:tel, Crna Gora.


Biće nam zadovoljstvo da prisustvujete ovom događaju. Molimo Vas pošaljite potvrdu o svom prisustvu na e-mail mbs@cedeforum.org ili pozovite 011 3036 133.

PROGRAM

I dan – ponedeljak, 27. oktobar 2014, Beograd, Hotel Crowne Plaza

10:00 Prijava i koktel dobrodošlice
11:15 VIP Salon, Pres konferencija
12:00 Svečana Plenarna sednica
DUNAVSKA STRATEGIJA – POZITIVNA ISKUSTVA I OČEKIVANJA
“Dunavski cvet”, svečana dodela priznanja
14:00 Ručak, kontakti, druženje
Paralelni program: Posterska prezentacija projekata gradova i opština
15:00- 16:45 I panel ODRŽIVI RAZVOJ: ENERGETIKA, VODNI RESURSI I ZELENA INDUSTRIJA
16:45-17:00 Pauza
17:00-18:45 II panel BIZNIS U FUNKCIJI PROSPERITETA
19.00-20.00 “Dunavski kapetan”, svečana dodela priznanja i koktel

II dan – utorak, 28. oktobar 2014, Rektorat Univerziteta u Novom Sadu

10:00 Prijava
11:00-13:00 Plenarna sednica
SARADNJA REGIONA U AGROBIZNISU
13:00-14:00 Koktel ručak
14:00-15:30 III panel DUNAV I INTERMODALNI TRANSPORT
15:30-16:30 IV panel ŽENE LIDERI U BIZNISU

III dan – sreda, 29. oktobar 2014, Rektorat Univerziteta u Novom Sadu


10:00 Prijava
11:00 Plenarna sednica
RAZVOJ DRUŠTVA ZNANJA
12:00-13:45 V panel MLADI LIDERI, OSPOSOBLJAVANJE I ZAPOŠLJAVANJE
13:45 -14.00 Pauza
14:15-15:45 VI panel NOVE TEHNOLOGIJE, INOVATIVNOST, KREATIVNOST – NOVA RADNA MESTA
15.45 -16.15 KoktelPovratak na početnu stranu