Tradicionalni 30. međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva - TESLA FESTU Novom Sadu u SPC Vojvodina se održava tradicionalni 30. međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva TESLA FEST 2016, od 12. do 15. oktobra, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada sa sledećim programom:

izložba pronalazaka, novih proizvoda i tehnologija, izložba industrijskog dizajna , žigova, oznaka geografskog porekla i robnih marki, takmičenje-smotra tehničkog stvaralaštva ,“ Inovacioni potencijali mladih“ međunarodna konferencija o inovacijama i intelektualnoj svojini pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu(WIPO) izložba muzeja Nikola Tesla i druge kulturne manifestacije, svečana akdemija posvećena obeležavanju 160 godina od rođenja Nikole Tesle i 30 godina Tesla fest-a, dodela nagrada i priznanja.

Svake godine svoje pronalaske, inovacije, nove proizvode, tehnologije i projekte izloži preko 500 individualnih pronalazača, mladih talenata, studenata, preduzetnika, škola, fakulteta, instituta i preduzeća iz zemlje i inostranstva. Na TESLA FEST-u su do sada učestvovali pronalazači i izlagači iz više od 25 zemalja sveta. Međunarodni žiri najuspešnijim učesnicima dodeljuje zlatne,srebrene i bronzane plakete sa likom Nikole Tesle i Gran pri TESLA FEST-a.

TESLA FEST je licenciran od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO),čije visoko priznanje se dodeljuju za najuspešniji pronalazak.

TESLA FEST se održava 30 godina i prerastao je u značajan privredni, naučni, kulturni događaj u zemlji i regionu gde se afirmišu inovacije, pronalazaštvo i intelektualna svojina kao važan faktor ekonomskog i tehnološkog razvoja.

TESLA FEST doprinosi uspostavljanju konkretnih poslovnih aranžmana i bržoj realizaciji pronalazaka i drugih pronalazačkih zamisli. Organizator TESLA FEST-a je Savez pronalazača Vojvodine.


PRIJAVA - Ćirilica (Srbija)

PRIJAVA - Latinica (Region)Povratak na početnu stranu