Mr Nenad Stanković posetio elektrotehničku školu "Mihajlo Pupin"Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, mr Nenad Stanković, boravio je u Srednjoj elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” povodom ocenjivanja učenika čiji su radovi pristigli na Konkurs sa temom “Energetska efikasnost”. Konkurs je raspisan povodom 5. marta, međunarodnog Dana energetske efikasnosti.

Sekretar Stanković je izrazio zadovolјstvo što se ovakvo takmičenje može smatrati već tradicionalnim, s obzirom na to da se održava od 2013. godine. Ovom prilikom je podsetio da je 5. marta 1998. godine u Austriji održan svetski skup na temu energetika i energetska efikasnost, gde su razmatrani problemi iz obe oblasti i gde je ukazano na mogućnost njihovog rešavanja u budućnosti.

Pokrajinski sekretarijat za eneretiku i mineralne sirovine podržava kako ovu, tako i svaku drugu akciju koja se bavi aktuelnim temama iz energetike, istakao je mr Stanković i rekao da je energetika i sve u vezi sa njom, struka koja je u svetu veoma tražena, te da je neophodno da se njome bavimo i kod nas. Tim povodom čestitao je mladim učenicima na opredelјenju da učestvuju na Konkursu, i pozvao sve zaiteresovane nastavnike i učenike da dođu na Novosadski sajam 10. i 11. marta, kada će biti održani Međunarodni dani energetike i investicija.

Sekretar Stanković je istakao da bi mediji trebalo da posvećuju više pažnje dobrim, uspešnim i vrednim učenicima i poručio da se učenjem i radom na sebi obezbeđuje kako bolјa budućnost za svakog pojedinca, tako i za društvo u celini.

Direktor Milan Vukobrat je čestitavši učenicima na učešću na Konkursu, kao i na postignutim rezultatima, istakao da se dobri rezultati mogu postići vrednim radom, a da su kvalitetni uslovi, prava zanimanja i ne na poslednjem mestu izvanredan nastavni kadar ono što karakterišu ovu školu.Povratak na početnu stranu