II konkurs za najbolji projekat iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane – milion dinara za najbolju ideju

NLB banka Beograd je danas na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu otvorila II KONKURS ZA IZBOR NAJBOLJEG PROJEKATA U OBLASTI ORGANSKE PROIZVODNJE I PRERADE HRANE. Konkurs će trajati tri meseca, do 20. avgusta 2013. godine, i na njemu mogu učestvovati svi poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Najbolji projekat biće nagrađen sa čak 1.000.000 dinara. Da bi projekti ušli u razmatranje moraju biti potpuno u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane. Na konkurs mogu da se prijave i poljoprivrednici koji još uvek nisu sertifikovali svoju proizvodnju. Kao društveno odgovorna kompanija i kao kompanija koja prati potrebe i zahteve tržišta i svojih korisnika NLB banka je donela odluku da raspisivanje konkursa, kao vid podrške razvoju organske proizvodnje i prerade hrane, bude tradicionalna aktivnost banke.

“Veliki broj kvalitetnih projekata koji su prošle godine prispeli na konkurs daju nam uverenje da će i ovogodišnji konkurs biti uspešan i plodotvoran. Razvoj organske proizvodnje u Srbiji smatramo veoma značajnim, ne samo zato što to nalažu evropski trendovi u poljoprivredi, već pre svega zbog toga što je organski proizvedena hrana danas imperativ zdravlja ljudi. Konkursom želimo i da ljudima u Srbiji, poljoprivrednicima ili onima koji bi to postali, pokažemo da postoji mogućnost održivog razvoja individualnih gazdinstava na svim područjima Rebublike Srbije, ali i da pošaljemo poruku porodicama koje imaju u posed manje površine poljoprivrednog zemljišta da uz mala ulaganja u organsku proizvodnju hrane svojoj porodici mogu da obezbede dobar život” – rekao je gospodin Samo Nučič, predsednik Izvršnog odbora NLB banke.

Gost i govornik na konferenciji za medije bio je i NJ.E. Mr Franc But, ambasador Republike Slovenije u Srbiji, koji je govorio o iskustvima Republike Slovenije u organskoj proizvodnji i preradi hrane i iskazao zadovoljstvo što je NLB banka na tržište Srbije donela novu poslovnu filozofiju u delu društveno odgovornog poslovanja i što je odlučila da podrži porojekte od značaja ne samo za poljoprivrednike, već i Srbiju u celini.

Osim realizacije ovog konkursa, NLB banka je povodom Međunarodnog poljoprivrednog sajma pripremila i specijalnu ponudu za poljoprivrednike - NLB Kratkoročni kredit za obrtna sredstva, sa valutnom klauzulom, indeksiran u EUR sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od samo 7,95%. Krediti u visini iznosa od 500 do 50.000 eura, odobravaju se korisnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa rokom otplate do 12 meseci. Poljoprivrednik sam bira da li će kredit otplaćivati u mesečnim, tromesečnim ili šestomesečnim ratama, što znači da korisnici kredita mogu iskoristiti grejs period od 6 meseci. Pogodnosti ovog kredita su fiksna rata, bez depozita i učešća, brza i jednostavna procedura odobravanja, fleksibilni instrumenti obezbeđenja.

O svim detaljima Konkursa, kredita za poljoprivrednike, ali i drugih proizvoda iz ponude NLB banke, zainteresovani se mogu informisati na štandu banke na Sajmu, u svim poslovnicama, putem kontakt centra ili sajta banke.

...nazad

Povratak na početnu stranu