Imlek nagradio najbolje farmere


Beograd, 5.april 2014. godine – Kompanija Imlek tradicionalno je obeležila Dan farmera rekordera, u prijatnoj atmosferi restorana Vatrenka. Manifestacija „Dan farmera“ tradicionalno se obeležava već više od dve decenije u čast rekordnih isporučioca sirovog mleka toj kompaniji na teritoriji Srbije. U prisustvu brojnih saradnika, predstavnici Imleka dodelili su svojim najboljim kooperantima brojna priznanja i nagrade za doprinos razvoju kompanije.

Nagrade farmerima rekorderima dodeljene su u dve kategorije, za porodične i komercijalne farme. Dobitnici zlatnih priznanja i zlatnika u kategoriji porodičnih farmi su: Mužlai Katalin iz Bačkog Gradišta za isporučenih 875.773 litara mleka, Radislav Čobanin iz Banatske Dubice za isporučenih 812.434 litara i Zoran Dmitrović iz Bačkog Maglića za isporučenih 809.525 litara mleka. Dobitnici nagrada za najbolje komercijalne farme su: PKB korporacija a.d. iz Padinske Skele za isporučenih 14.529.836 litara mleka, PIK Bečej iz Bečeja za isporučenih 10.381.288 litara i Stari Tamiš a.d. iz Pančeva za isporučenih 5.523.998 litara mleka u 2013. godini.

„Zahvaljujući vama, IMLEK je uspeo da zadrži mesto lidera na tržištu u preradi mleka na domaćem i okolnim tržištima, prerađujući više od 370 miliona litara mleka godišnje. Siguran sam da ćemo i u godini koja je pred nama svi zajedno pokušati da oborimo rekorde, pokušati da odemo dalje i postignemo još više – i na planu proizvodnje mleka i na planu unapređivanja sistema rada i kvaliteta postojećih proizvoda, kao i kreiranja novih“, poručio je generalni direktor Imleka Slobodan Petrović čestitajući nagrađenima.

Direktor sektora sirovina kompanije Imlek Goran Stoparić naglasio je da mlekara može da bude uspešna samo ako sarađuje sa uspešnim farmerima. „Naši farmeri čine temelj naše uspešnosti i zbog toga smo spremni da i u budućnosti podržimo njihov rast i razvoj“, rekao je Stoparić.

Uručenju nagrada Imlekovim farmerima rekorderima prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić.

Povratak na početnu stranu