CSR Forum 2014 - Preuzmi odgovornost, budućnost je u tvojim rukama!Ekologija je od ogromnog značaja za opstanak čovečanstva i dalji razvoj celokupnog društva. Studentska organizacija AIESEC Srbija je upravo zbog toga odlučila da ukaže na važnost zaštite životne sredine i značaj reciklaže.

Cilj projekta „CSR Forum 2014“ lokalne kancelarije Singidunum je podizanje svesti mladih o važnosti ekologije, značaju reciklaže i održivom poslovanju kompanija. Projektom se pokušava skrenuti pažnja na postupke koji dovode do degradacije životne sredine, njeno nezdravo eksploatisanje i kako se takvo ponašanje može sprečiti i izlečiti. Uključivanje mladih i stvaranje bolje sredine za buduće generacije putem edukacije srednjoškolaca i studenata različitih fakulteta i profila je meta koju je projekat postavio pred sebe i ka čijem centru se već četvrtu godinu za redom uspešno kreće.

Projekat se sastoji se od jednodnevne konferencije i propratnih aktivnosti. Ovogodišnja konferencija održaće se 27. februara 2014. godine sa početkom od 10:30 u prostorijama Doma omladine Beograd. Učesnici konferencije imaće priliku da prisustvuju predavanjima na temu edukacije mladih aktivista, primeni društveno odgovornog poslovanja kompanija, razlikama između primenjene ekologije i zaštite životne sredine, razvijenosti reciklaže u Srbiji. Naravno, neizostavne su i radionice i to na temu socijalnog marketinga, kao i panel diskusija pod nazivom „CSR na delu“.

Propratne aktivnosti nakon projekta uključuju radionice po srednjim školama koje će se održavati tokom prve dve nedelje marta, kao i CSR dan koji će se održati krajem marta na kome će se biti puštene projekcije filmova o ekologiji za učenike beogradskih osnovnih škola.

Konferenciji će prisustvovati i praktikatni iz inostranstva koji su u našu zemlju došli posredstvom AIESEC prakse i koji su se odlučili da vreme u Srbiji provedu organizujući upravo ovakav jedan projekat koji ima za cilj uticaj na svest celokupnog društva.

Posebnu zahvalnost dugujemo partnerima projekta – generalnom partneru Eurobank, generalnom edukativnom partneru – Fakultetu za primenjenu ekologiju FUTURA, Domu omladine Beograda i medijskom partneru projekta – TV Kopernikus.

Studenti zainteresovani za učešće na konferenciji prijavu mogu popuniti na sledećem linku https://podio.com/webforms/7043548/541548

Sve informacije o konferenciji mogu se pronaći i na sajtu http://aiesec.org.rs/csr2014/ .Povratak na početnu stranu